موزه پروفسور حسابی در خانه ای در منطقه تجریش قرار دارد. این خانه متعلق به پدربزرگ (پدری) ایشان بود که پروفسور از سال 1331 تا پایان عمر گهربار خود در آن ساکن بودند.
زندگی نامه مختصر پروفسور حسابی
پروفسور حسابی، در سال 1281 شمسی از پدر و مادری تفرشی، در تهران چشم به جهان گشود. پس از سپری نمودن چهار سال از دوران کودکی در تهران، به همراه پدر و مادر و برادر عازم شامات شدند. در سن 17 سالگی لیسانش ادبیات، در 19 سالگی لیسانس بیولوژی و پس از آن، مدرک مهندسی راه و ساختمان را اخذ نمود. وی در حوزه پزشکی، ریاضیات و ستاره شناسی و … به تحصیلات آکادمیک پرداخت و برای ادامه تحصیل به کشور فرانسه اعزام شد. همزمان با تحصیل در رشته معدن، در راه آهن برقی فرانسه مشغول به کار شد. سپس به تحصیل در رشته فیزیک در دانشگاه سوربن پرداخت. در سن 25 سالگی موفق به اخذ دکترای فیزیک با درجه عالی گردید.
ایشان به چهار زبان زنده دنیا: فرانسه، انگلیسی، آلمانی، و عربی مسلط بودند و به چندین زبان دیگر اشراف داشتند.
پروفسور حسابی تنها شاگرد ایرانی پروفسور انیشتنین بودند. ایشان از سوی جامعه علمی جهانی، به عنوان “مرد اول علمی جهان” در سال 1990 دست یافتند. در کنگره “شصت سال فیزیک ایران” در سال 1366 ملقب به پدر فیزیک ایران شدند.
پروفسور در 12 شهریور 1371 بدرود حیات گفتند و به خواسته خویش در تفرش به خاک سپرده شدند.
شما می توانید در موزه پروفسور حسابی وسایل شخصی، عکس ها و یادگاری های پروفسور را مشاهده کنید.
توصیه برزن:
در موزه پروفسور حسابی با خرید و مطالعه کتاب “استاد عشق” با سرگذشت زندگی پر فراز و نشیب این بزرگ مرد ایران زمین آشنا شوید.